Macaralele Grove RT550E pentru teren accidentat, la lucru în industria petrochimică

De curând patru macarale model Grove RT550E pentru teren accidentat, au fost achiziționate în Italia de o firmă specializată în activități de construcție și întreținere în domeniul petrochimiei. Reprezentanții companiei au ales acest tip de echipament datorită design-ului său compact, al manevrabilității și al performanței superioare de ridicare la înălțime de care dispune.

Manitowoc a livrat macaraua Grove GMK4100L-1 cu numărul 100

Manitowoc a livrat cea de a 100-a automacara Grove GMK4100L-1, într-un timp relativ scurt de la lansarea oficială pe piața de profil. Aceasta a fost vândută unei firme europene specializate în domeniul închirierilor de utilaje.

Lansare mondială – Noul buldoexcavator Komatsu WB93R, gata să rescrie istoria

După conferința de presă Komatsu, din cadrul INTERMAT Paris, Masatoshi Morishita - Președinte și CEO Komatsu Europe International N.V., a acceptat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor Revistei Utilaje&Construcții.

Vă așteptăm la târgul AgriPlanta!

 

Marcom va fi prezenta in perioada 17-20 mai la AgriPlanta, de la Fundulea.

Noua gama de buldoexcavatoare Komatsu la INTERMAT 2018

O prima previzualizare a noului prototip WB93R, disponibil la targ

Komatsu Europe prezinta la Intermat 2018 incarcatorul WA380-8 in configuratia pentru deseuri si reciclare

 Un instrument flexibil si fiabil pentru a raspunde cerintelor de manipulare a deseurilor.

Lansare mondială: noile basculante KOMATSU sunt gata de drum

Odată cu apropierea INTERMAT, cea mai importantă expoziție a anului dedicată utilajelor pentru construcții, Komatsu Europe anunță lansarea noilor basculante de carieră HD465-8 și HD605-8. Aceste noi membre ale familiei de utilaje Komatsu pot fi descrise în doar câteva cuvinte: putere, eficienţă şi productivitate.

Noul excavator Komatsu hibrid HB365LC/NLC‐3 la Intermat


Noul motor Komatsu EU Stage IV integrează tehnologia SCR care reduce și mai mult emisiile de noxe, cu ajutorul aditivului AdBlue®.

Marcom participa la cea de-a 24-a editie a targului AGRARIA, de la Jucu

Marcom va fi prezenta pentru a doua oara in cadrul targului AGRARIA.

Ne puteti gasi la standul E35, in imediata apropiere a zonei de demonstratii, langa aleea principala.

Komatsu integrează utilajele în șantierele viitorului

De-a lungul istoriei sale, Komatsu și-a construit reputația sa de producător de utilaje de calitate prin intermediul echipamentelor sale care combină inovația și progresele tehnologice cu acele calități atât de solicitate de către constructori, precum fiabilitatea, durabilitatea și productivitatea.

Komatsu anunță era i-Construction

Încărcarea programului pe calculator, configurarea, analizarea datelor, toate par la prima vedere niște etape complicate pentru cei care nu țin neapărat să devină specialiști în programare.

Ce este mai important decât preţul, la momentul achiziţiei?

În realitate, costurile de achiziţie reprezintă numai o parte din costul total pe care cumpărătorul îl va suporta pe parcursul exploatării sale.

Lansare mondială – Încărcătorul pe roți Komatsu WA200‐8

 Komatsu Europe a lansat un nou încărcător pe roți Komatsu WA200‐8. 

McCloskey a lansat noul concasor Impact I44RV3

Noul design oferă productivitate mai mare, putere crescută și costuri cu combustibilul mai mici

Producătorul McCloskey International a lansat pe piață o versiune mai eficientă a concasorului mobil cu impact I44R. 

 

Komatsu Europe a celebrat 50 de ani de existență

Anul 2017 este marcat de câteva evenimente deosebite pe piața construcțiilor, două dintre cele mai importante având legătură directă cu unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru construcții și dezvoltator de tehnologii din lume: Komatsu. 

Dumperele HD325-8 și HD405-8, giganţii de la Komatsu

Komatsu Europe International N.V. a mărit familia de dumpere cu șasiu rigid cu două noi modele HD325-8 și HD405-8 ce oferă o productivitate crescută, datorită combinaţiei dintre puterea mărită a motorului și sistemul Komatsu Traction Control (KTCS ), cu care sunt dotate. 

Manipulatorul Hercules in Romania

Ca membra NATO, Romania a lansat un program de modernizare a echipamentului furnizat fortelor armate, in conformitate cu standardele Organizatiei. Acest program a inclus si achizitie a 6 manipulatoare Dieci Hercules 210.10.

DIECI se intoarce la Sochi

Putem spune de acum ca Dieci are o noua casa in Sochi, pe malurile Marii Negre, la circuitul Autodrom. Acesta a fost prezent pe 30 aprilie la Rusia Grand Prix, unde pilotul echipei  Mercedes - Valtteri Bottas, a atins primul linia de sosire, inaintea lui Kimi Raikkonen – Ferrari.

Viitorul aparține tehnologiilor digitale

i-Construction devine realitate pentru utilajele KOMATSU: Komatsu este de peste 20 de ani un promotor recunoscut al tehnologiilor viitorului, propunând pieței de specialitate nu numai noi concepte și mașini, dar și integrând rapid în producția de serie toate aceste inovații. 

MARCOM – un sfert de secol pe piaţa echipamentelor de construcţii și industriale

Anul 2017 marchează un eveniment important în activitatea companiei MARCOM - împlinirea unui sfert de secol pe piaţa echipamentelor de construcţii din România. Istoria companiei este strâns legată de dezvoltarea sectorului construcţiilor din România.

Tehnologii digitale: i-Construction devine realitate pentru utilajele KOMATSU

Internet of things” reprezintă un concept ce presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte.

MARCOM si povestea companiei

"Povestea uneia dintre cele mai mari firme importatoare de utilaje pentru construcţii din România, compania MARCOM, este una interesantă, care a început acum 25 de ani."

2017 este anul in care Marcom a implinit 25 de ani de activitate

Cu ocazia aniversarii celor 25 de ani de activitate ai companiei noastre, domnul Constantin Marcu, directorul general al MARCOM, a raspuns intrebarilor jurnalistilor Revistei Utilaje si Constructii.

2003 - 2008 „Anii de aur”

MARCOM25 de ani de activitate pe piața utilajelor din România 

Anii 2003 -2008 au reprezentat adevăratul moment de glorie al construcțiilor în România, dar și a importurilor de utilaje noi. Sub un impuls economic fără precedent care a cuprins întreaga Europă, producătorii mari de utilaje au fost puși sub o presiune incredibilă... 

Excavatoare hibride - Komatsu completează gama cu noul excavator hibrid HB365LC/NLC‐3

Se implinesc opt ani de cand producatorul japonez Komatsu a lansat oficial primul excavator din lume cu actionare hibrida realizat in productie de serie. Un moment de referinta in istoria industriei mondiale a echipamentelor de constructii, care s-a dovedit a fi inceputul unei noi ere - cea a utilajelor de inalta productivitate.

Interviu Masatoshi Morishita, CEO Komatsu Europe

„Viitorul apartine tehnologiilor si inovatiei“

Cea mai importanta expozitie a anului in Europa destinata sectorului utilajelor de constructii a fost SAMOTER – Italia. Aceasta a marcat o puternica revenire ....

Trimble si Komatsu colaboreaza pentru imbunatatirea interoperabilitatii clientilor

Trimble (NASDAQ:TRMB) si Komatsu Ltd au anuntat colaborarea in vederea imbunatatirii abilitatii clientilor pentru schimbul de date de pe site-ul de Constructii 3D Komatsu si software-ul de constructii Trimble, facilitand gestionarea flotelor mixte de utilaje terasiere si pentru a permite o viziune mai ampla asupra operatiunilor site-ului. 

Noul excavator hidraulic PC700LC-11, lansat la Vilvoorde

In aprilie 2017, la Vilvoorde, Komatsu Europe International NV prezenta noul excavator hidraulic PC700LC-11, echipament de baza pentru productia cu volum mare: aplicatii in minerit, in cariere si sapaturi de anvergura.

Produsele de frunte ale Komatsu si ultimele inovatii la Samoter

Komatsu Europe International NV a participat la a 30-a editie a Samoter, expozitie internationala trianuala pentru echipamente terasiere de constructii, care a avut loc in Verona, Italia, intre 22 februarie si 25 februarie 2017.

Komatsu Europe lanseaza noile mini excavatoare MR-5

Puternice, remarcabile in spatii restranse si usor de intretinut: noile PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 si PC55MR-5.

MARCOM - livrare record pentru Romania

"Aceasta este una dintre cele mai mari flote de utilaje de acest tip livrate vreodata, în urma unei licitații publice, în România".

Energoutilaj a ales inca o data calitatea Grove

Tradiția reprezintă o garanție în plus atunci când se discută despre profesionalism, experiență, sau servicii de calitate.  

Noi modele Grove cu 5 axe

Producătorul mondial de macarale Manitowoc lansează în fiecare an noi modele, de fiecare dată inovaţia tehnologică și dotările de ultimă generaţie oferindu-le proprietarilor posibilitatea de a le utiliza pentru aplicaţii extrem de diverse.

 

HIDROMEK - Experienţa întâlnește calitatea

Marca HIDROMEK este prezentă pe șantiere din toată lumea, utilajele sale fiind apreciate pentru calităţile tehnice și robusteţea în exploatare.

Komatsu a lansat noul buldozer pe șenile D155AX-8

Komatsu International Europe a lansat în cursul acestui an o serie de modele de echipamente și tehnologii în premieră, printre care și buldozerul pe șenile D155AX-8.

 

Grove GMK5250L: Cea mai performantă automacara tot-teren din clasa 250 t

Manitowoc, unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de macarale confirmă din nou poziția pe piaţă,prin lansarea modelului Grove GMK250L, cea mai performantă macara din clasa de 250 t

 

Komatsu WA270-7: Eficiența japoneză

Producătorul japonez Komatsu este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de utilaje pentru construcţii, tehnologiile proprii dezvoltate, motoarele moderne și eficienţa mașinilor sale fiind apreciate în fiecare an de sute de mii de operatori și proprietari de flote.

Komatsu PC490LC-10 HRD - Nu ii sta nimic in cale

Demolarea structurilor mari din beton armat reprezintă una dintre cele mai dure activităţi de șantier. Europa excelează în acest domeniu, numeroase structuri, în special industriale care au fost construite în special în anii ’50 și ‘60, realizate conform standardelor de atunci, cu mult beton și oţel atingându-și durata de utilizare.

 

Komatsu- Viitorul este aici

Producătorul japonez Komatsu a demonstrat și de această dată că este un deschizător de drumuri în domeniul tehnologiilor în construcţii.

Komatsu HB215LC-2, primul excavator hibrid livrat in România

La un an de la lansarea mondială, primul excavator pe șenile hibrid Komatsu HB215LC-2 lucrează în România în condiţii de șantier!

Komatsu D155AX-8 - Nimic nu il poate opri

Komatsu Europe International lansează pe piaţa europeană buldozerul pe șenile D155AX-8. Cu o greutate de operare ce variază între 38.000 și 43.000 kg (în funcţie de configuraţia utilajului) și o putere netă de 354 CP, modelul D155AX-8 este propulsat de un motor Komatsu SAA 6D140E-7, ce îndeplinește integral normele de poluare EU Stage IV.

 

Excavatoarele hybrid Komatsu, deja la a treia generatie

Constructorul japonez Komatsu anunța în 2008 lansarea primului excavator cu acționare hibridă din lume, acesta fiind de altfel și primul utilaj de acest fel dezvoltat la nivel mondial.

Komatsu HM300-5 - Calitate japoneza fara compromisuri

Komatsu Europe International N.V. a lansat pe piaţa europeană noul dumper articulat HM300-5. Prezentat în premieră la expoziţia internaţională CONE XPO-CON /AGG 2014 ce a avut loc în Las Vegas, noul model HM300-5 este echipat cu un motor Komatsu SAA 6D125E-7 ce îndeplinește standardele de emisii EU Stage IV și dezvoltă o putere netă de 324 CP.